Meč 32. kola Eurolige
270

Košarkaši Partizana uništili Real, Kraljevima nije pomogla ni sjajna partija Muse

N. K.
Musa na meču protiv Partizana (Foto: EPA-EFE)
Musa na meču protiv Partizana (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Partizana pobijedili su u Beogradu u 32. kolu Eurolige ekipu Reala rezultatom 104:90, a najbolji učinak na parketu imao je bh. košarkaški reprezentativac Džanan Musa.

Real je nešto bolje otvorio utakmicu i imao je prednost od dva poena nakon prve četvrtine, ali su onda potpuno stali. Partizan je to iskoristio, preokrenuo rezultat i na odmor otišao s velikim vodstvom 49:38.

Madridski klub se vraća u trećoj četvrtini, smanjuje na minus šest, pa se očekivalo da ćemo gledati dramatičnu završnicu ovog meča. Međutim, Real je potpuno podbacio u završnici utakmice pa je Partizan na kraju razbio velikog rivala iz Madrida.

Musa je na terenu proveo 28 minuta i za to vrijeme je bio najefikasniji igrač utakmice s 22 poena. Većinu poena, njih 12 od 13 pokušaja, postigao je s linije za slobodna bacanja, dok je iz šuta za dva poena imao 5/7. Promašio je dva šuta za tri poena. Osim poena, Musa je dodao i tri asistencije te uhvatio dva skoka.

Podršku je imao u Gabrielu Decku i Mariju Hezonji koji je postigli po 17 poena, dok su kod Partizana najbolji bili Kevin Punter i Mathias Lessort sa po 16 poena.

Real je nakon večerašnjeg poraza prvi na tabeli Eurolige s 22 pobjede i 10 poraza, ali drugoplasirani Olympiakos ima utakmicu manje. Partizan je na šestom mjestu.

Tabela: