Susret u 20 sati
147

Košarkaši BiH večeras imaju težak zadatak, protiv Francuske pokušavaju spasiti kvalifikacije

E. B.
Ilustracija: A. L./Klix.ba
Ilustracija: A. L./Klix.ba
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu dočekati Francusku.

Naša selekcija je u srijedu doživjela debakl kada je poražena u gostima kod Crne Gore rezultatom 88:69, te će se večeras morati "vaditi" protiv Francuske.

Pobjeda bi našu selekciju ostavila u utrci za plasman na Mundobasket, dok bismo porazom 99,9 posto izgubili šanse da se iduće godine takmičimo na smotri najboljih svjetskih selekcija u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

"Odigrali smo utakmicu kako jesmo u Crnoj Gori. Naravno, razočarani smo jednim dijelom, naučili smo iz grešaka. Očekuje nas sada jako bitna utakmica, protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Francuska dolazi u punom sastavu. Mi se ovih dana pripremamo za to, nadam se da ćemo se predstaviti u boljem svjetlu, da ćemo popraviti greške. Također, nadamo se punoj Skenderiji", poručio je Džanan Musa uoči večerašnjeg meča.

Francuzi će večeras igrati u najjačem sastavu, a najveća opasnost nam prijeti od NBA zvijezde Rudyja Goberta koji će voditi bitku pod košem s Jusufom Nurkićem.

Uz sjajnog centra Utaha, Francuzi imaju još mnogo aduta u večerašnjem meču. Evan Fournier je jedan od najboljih trojkaša svijeta, u ekipi su i euroligaške zvijezde Thomas Heurtel, Guerschon Yabusele, Vincent Poirier... U prošlom kolu snagu Francuske je dobro osjetila Češka koja je "stradala" s 35 razlike i večeras će izabranicima Adisa Bećiragića trebati pravo čudo da upišu trijumf.

"Nadamo se da ćemo utakmicu protiv Francuske igrati pred punom dvoranom, da ćemo igrati puno bolje, agresivnije, sa mnogo većom energijom… Igramo s reprezentacijom koja je jedan od većih favorita za Evropsko prvenstvo i zato vas pozivamo da dođete i da nam pomognete da sa zajedničkom energijom odigramo dobru utakmicu", rekao je selektor naše reprezentacije.

Susret Bosna i Hercegovina - Francuska igra se večeras u Velikoj dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu s početkom u 20 sati. Direktan TV prijenos ćete moći gledati na Sportklubu, a tekstualni prijenos ćete moći pratiti na portalu Klix.ba.

Tabela: