Adecco kup
1.1k

Košarkaši BiH savladali Hrvatsku rezultatom 78:68

Piše: J. H.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U trećoj utakmici Adecco kupa u Sloveniji, košarkaši BiH zabilježili su drugu pobjedu i to nad Hrvatskom rezultatom 78:68.

Nakon pobjede nad Slovenijom i poraza od Srbije na Adecco kupu, večeras je reprezentacija BiH igrala i protiv Hrvatske. Košarkaši Ace Petrovića slabo su otvorili večerašnju utakmicu. Prvu četvrtinu koju je Hrvatska dobila u svoju korsit 18:11 obilježile su mnogobrojne greške bh. reprezentativaca. U ovom dijelu utakmice najefikasniji su bili Nihad Đedović sa pet i Mirza Teletović sa tri poena.

U drugoj četvrtini, najbolji bh. košarkaši uspjeli su smanjiti vodstvo Hrvatske koje je u jednom trenutku iznosilo bilo 12 koševa. Najveću zaslugu za povratak košarkaških Zmajeva imao je Nihad Đedović koji je u ovom dijelu postigao 11 i ukupno 16 koševa. Na semaforu na poluvremenu pisalo je 31:29 za Hrvatsku.

Do prvog vodstva u večerašnjoj utakmici, naši košarkaši su došli početkom treće četvrtine kada je za tri poena pogodio Đedović. Već u sljedećem napadu, Markota je uzvratio i izjednačio na 36:36. Od ovog trenutka, BiH je napravila nekoliko odličnih akcija i treću četvrtinu bh. košarkaši dobili su 27:21 zahvaljujući odličnom Đedoviću i Teletoviću.

I četvrtu četvrtinu (22:16) BiH je riješila u svoju korist za konačnih 78:68.

Teletović je postigao 25 poena, Đedović 23, Wright 15 i Kikanović devet poena. Ovim je naša reprezentacija zauzela drugo mjesto sa dvije pobjede na Adecco kupu.