Nastup u Zenici
7

Košarkaši BiH pred utakmicu s Bugarskom: Želimo dati sve od sebe

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor Košarkaške reprezentacije Vedran Bosnić sa svojim izabranicima danas je u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici održao konferenciju za novinare pred posljednju utakmicu kvalifikacija protiv reprezentacije Bugarske.

Naša selekcija u Zenicu se vratila nakon poraza u Češkoj, ali spremno dočekuju i posljednju utakmicu kvalifikacija.

"Jučer smo stigli iz Češke, imali smo trening oporavka, dobra je atmosfera i zadovoljan sam angažmanom svih u ovoj organizaciji. Imali smo manje povrede pa ćemo vidjeti ko će biti spreman za sutra", kazao je Bosnić.

Dodao je kako su u Češkoj odigrali odličnu utakmicu, ali da uprkos putovanju od 16 sati nisu umorni i da s velikim optimizmom dočekuju i Bugarsku.

"U Češkoj smo odigrali kvalitetno. Momci su pokazali karakter, i poslije svega nema umora. Mi želimo napraviti korak više, igramo na domaćem terenu i zadovoljan sam međusobnim odnosima. Malo je vremena da se pripremimo, ali dat ćemo sve da budemo agresivni i uz navijače pokušamo završiti kvalifikacije s pobjedom, iako za nas nemaju neki rezultatski značaj", dodao je Bosnić.

Pojasnio je da je Bugarska dobra tranzicijska ekipa koja dobro trči, a njihova prednost je ta što se dobro poznaju.

Bh. reprezentativac Aleksandar Lazić je kazao da će na terenu dati svoj maksimum jer se radi o izuzetno važnoj utakmici, iako ne rezultatski bitnoj. Njegov saigrač Amar Gegić ističe da će sve biti lakše uz podršku navijača.

"Još uvijek nismo sigurno u kojem nastavu ćemo nastupiti, ali sigurno ćemo svi dati svoj maksimum. Vjerujem da ćemo uz podršku navijača doći do pobjede i zajedno uz navijače biti spremni za naredne utakmice", izjavio je Gegić.

Upitni su nastupi Sulejmanovića i Vrabca koji su zbog povreda odsustvovali zbog povreda, dok su manje povrede zabilježene kod još nekoliko igrača.

Utakmica Bosne i Hercegovine i Bugarske igra se u 18 sati u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici.