Kvalifikacije za EP
61

Košarkaši BiH obavili prvi trening u Sarajevu uoči Latvije i Grčke

F. Z.
Košarkaši BiH obavili prvi trening (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Košarkaši BiH obavili prvi trening (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu, a izabranici Vedrana Bosnića večeras su u dvorani hotela Hills odradili prvi trening.

Našu košarkašku reprezentaciju očekuju prvi susreti u kvalifikacijama za Eurobasket koji će se održati 2021. godine, a prvi protivnici naše selekcije su Latvija u Rigi i Grčka u Tuzli. Duel s Latvijom igra se 21. februara, a tri dana kasnije naša reprezentacija dočekuje Grčku u Tuzli.

Selektor Bosnić za ove dvije utakmice pozvao je sljedeće košarkaše: Ismet Sejfić, Andrija Stipanović, Filip Adamović, Miralem Halilović, Muhamed Pašalić, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Draško Knežević, Milan Milošević, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Jure Zubac, Emir Sulejmanović, Sani Čampara, Amar Alibegović i Amar Gegić.

Selektor naših najboljih košarkaša pozvao je za utakmice s Latvijom i Grčkom i playmakera Partizana Nemanju Gordića, ali se on povrijedio pa ga je zamijenio Knežević. Umjesto Ajdina Penave kojem klub nije dozvolio dolazak na okupljanje pozvan je Ismet Sejfić.