Skandal u Beogradu
0

Uznemirujuće / Košarkaš Partizana udario igrača Zvezde, objavljene fotografije povreda

N. K.
Detalj koji je i razlog sukoba (Foto: Screenshot)
Detalj koji je i razlog sukoba (Foto: Screenshot)
Košarkaš Partizana James Nunnally udario je šakom u glavu igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića i nanio mu teške tjelesne povrede, javljaju srbijanski mediji.

Incident se dogodio prilikom današnjeg mimoilaženja ekipa nakon šuterskog treninga u Beogradskoj Areni.

Lazarević i Nunnally su navodno razmijenili nekoliko riječi, a onda ga je Amerikanac udario šakom u glavu.

Stefan Lazarević (Foto: KK Crvena zvezda)
Stefan Lazarević (Foto: KK Crvena zvezda)

Dvojica košarkaša imali su okršaj u prethodnom duelu kada je prilikom borbe za loptu nakon slobodnih bacanja Nunnally uhvatio za vrat Lazarevića.

Upravo je taj detalj bio i razlog sukoba.

Zvezda se nakon incidenta oglasila hitnim saopštenjem, a objavljeno je i kako izgleda košarkaš Crveno-belih nakon tučnjave.

Stefan Lazarević (Foto: KK Crvena zvezda)
Stefan Lazarević (Foto: KK Crvena zvezda)

"KK Crvena zvezda obavještava javnost da je u nedjelju u prijepodnevnim satima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao 'teške tjelesne povrede' nakon fizičkog napada igrača KK Partizan Jamesa Nunnallyja. Incident se dogodio prije početka prijepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete vidjeti u slikama u prilogu ispod teksta. KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP-a koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova jer se ovo djelo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao 'nanošenje teških tjelesnih povreda'. Također, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabilježen u historiji ove lige i s ovakvim posljedicama. KK Crvena zvezda upozoravao je na detalje s prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Nunnallyja na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Lazareviću", poručili su iz Zvezde pa dodali:

"Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih! KK Crvena zvezda je hitno već podnio disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige! Očekujemo da Nunnally bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati sigurnost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata."