Bivši NBA prvak
61

Kontroverzni Miličić o izjavi bivšeg trenera Želje: Srbi i Hrvati nikad neće biti braća, to je laž

S. G.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nekadašnji osvajač NBA lige sa Detroit Pistonsima i drugi pik drafta 2003. godine Darko Miličić komentarisao je izjavu Tomislava Ivkovića o tome kako su u Jugoslaviji Srbi i Hrvati bili bratski narodi.

Bivši trener Željezničara je gostujući u jednoj TV emisiji rekao kako je za vrijeme bivše države postojalo veliko zajedništvo između ova dva naroda.

Ivković je rekao kako nikad u Beogradu nije imao problema zbog svoje nacionalnosti, istakavši kako su ga navijači Zvezde zvali ''Brat Hrvat''.

Miličić je za srbijanske medije odlučio ove navode demantovati, rekavši kako je to u ovom trenutku nemoguće.

"Znaš kako, znamo šta se sve događalo. Bio sam mali i upućen sam, mogu sarađivati i mogu sjediti, biti kulturan i fin, ali da se nazivamo braćom - to nije realno. To je laž", kategoričan je bilo Milačić koji je nastavio u istom tonu.

"Da zovem Hrvata bratom, lagao bih, to nije realno. Politika treba ostati po strani i sport mora pobijediti jer se na sportskom terenu događaju ružne stvari, ali ima lijepih i pozitivnih. Sport miri i ujedinjuje jer je pozitivan u svakom smislu, to je fascinantno. Nažalost, ima negativnih primjera, ali ima i pozitivnih", dodao je.

Miličić je kroz karijeru igrao za Hemofarm, a u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta nastupao je za Detroit, Orlando, Memphis, Minnesotu i Boston. U penziju je otišao sa svega 27 godina.

Poznat je po svojim pročetničkim stavovima koje u javnosti nikada nije krio, čak naprotiv. Danas se u rodnom selu uspješno bavi poljoprivrednim djelatnostima.