Ubacio četiri poena
0

Kobe Bryant odigrao najgoru utakmicu u zadnjih osam godina

Totalsport
Kobe Bryant (Foto: Arhiv/AFP)
Kobe Bryant (Foto: Arhiv/AFP)
U noći s utorka na srijedu Los Angeles Lakersi su na domaćem parketu pobijedili Phoenix 91-85, iako je njihov najbolji igrač Kobe Bryant odigrao najgoru utakmicu u posljednjih osam godina...

Jedan od najboljih košarkaška svih vremena je ubacio četiri poena tokom cijelog meča, a nevjerovatno zvuči da u prvom poluvremenu nije uputio niti jedan jedini šut prema suparničkom košu.

Počeo je pucati u drugom dijelu, a prvi je koš dao dvije minute i 13 sekundi prije kraja. Ukupno je imao šut 1-8, s tim da je imao i devet asistencija i pet skokova na meču.

"Bio sam loš? Ja mislim da sam bio potpuno u redu", uz smijeh je rekao Bryant i dodao: "Nekada mi se govorilo da moram biti u službi ekipe, pa evo bio sam".

Američki hroničari su, pak, izvukli podatak da je ovo bila najgora utakmica Kobe Bryanta u zadnjih osam godina u NBA ligi. Tačnije, posljednji je put ovako malo poena postigao 13. januara 2005. godine protiv Clevelanda. No, tada se u šestoj minuti meča ozlijedio i fizički nije mogao dati više od toga. Ovaj put je igrao čak 36 minuta...

NBA