Hit u američkim medijima
126

Ko su Jokićeva "opasna" braća: Jedan se borio u MMA, drugi gađao Nikolu noževima i davio djevojku

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nemanja i Strahinja, braća Nikole Jokića, postali su pravi hit u američkim sportskim medijima nakon incidenta koji se dogodio na meču između Denvera i Miamija, a tamošnja javnost posljednjih dana puno pažnje posvećuju sukobu između sjajnog srbijanskog igrača i Markieffa Morrisa.
Nemanja i Strahinja, braća Nikole Jokića, postali su pravi hit u američkim sportskim medijima nakon incidenta koji se dogodio na meču između Denvera i Miamija, a tamošnja javnost posljednjih dana puno pažnje posvećuju sukobu između sjajnog srbijanskog igrača i Markieffa Morrisa.

U završnici susreta između pomenutih timova Jokić je fauliran na sredini terena, a onda je odlučio uzvratiti Markieffu Morrisu i udariti ga s leđa, nakon čega je zaradio isključenje.

Srbijanski košarkaš je poručio da se osjeća loše zbog svog poteza, ali Markieffov brat Marcus nije se pomirio s onim što je Jokić učinio i poslao mu je prijeteću poruku.

"Čekao si da moj brat okrene leđa. Ovo sam ti zapamtio", poručio je krilni igrač Los Angeles Clippersa.

Ni tu nije bio kraj prepirci, jer su se oglasila i Jokićeva braća Nemanja i Strahinja koji su meč gledali s tribina.

"Trebalo je pustiti da ostane kako je bilo, umjesto da javno prijetite našem bratu. Vaš brat je prvi počeo igrati prljavo. Želite li napraviti korak dalje, budite sigurni da ćemo vas čekati. Braća Jokić", navodi su u postu za koji je novinar Denver Posta Mike Singer dobio potvrdu da je autentičan, odnosno da su ga zaista napisala braća Jokić.

O svemu se oglasio i legendarni Shaquille O'Neal koji je, iako je Amerikanac, stao na stranu Jokića. Kaže da je grešku napravio Morris jer je, nakon što je udario Jokića, okrenuo leđa.

"Treba ih kazniti, ali samo na jedan meč i to najviše zbog pravilnika NBA lige. Sviđa mi se ono što je Jokić uradio. To se zove osveta, a prvo i prvo, ako me već udariš, zašto se onda okrećeš? Nemoj da se okrećeš, jer ću zamahnuti", rekao je O'Neil te se podsjetio kako je on svojevremeno u jednom duelu udario Brada Millera. Dalje je nastavio:

"Morris se nije trebao okrenuti. Znam kako je to kada ste centar, a niži igrači vas udaraju i vuku. Nije mi problematično ono što je Jokić uradio, Morris ga je udario namjerno i nepotrebno. Šta je Jokić uradio? Vratio mu je... Ne trebate se okretati nakon što udarite protivnika."

No, ono što je u američkoj javnosti posebno postalo zanimljivo jeste činjenica da je Jokićev brat Nemanja svojevremeno učestvovao nekoliko MMA borbi i u prve četiri borbe upisao je četiri nokauta.

Nikola je više puta naglašavao da mu ne bi bilo ovako lagano da mu porodica nije u Denveru.

"Zato postoji porodica i braća su uvijek tu da me pohvale kada sam dobar i kritikuju me za pogrešne poteze. Svađa je ponekad dobra, a oni mi pomažu da postanem bolji igrač i bolji čovjek. To je sve što želim", rekao je ranije Jokić.

Medijima je sada posebno zanimljiva Nikolina izjava na pitanje o tome da li se plaši nekog centra u NBA ligi.

"Zašto da se plašim? Ja igram košarku i plašim se samo jedne osobe u mom životu, a to je moj brat. Jeste li ga vidjeli?", rekao je tada košarkaš Denvera.

Stariji brat Strahinja Jokić, priveden je 2019. godine u Denveru zbog osnovane sumnje da je napao, gurnuo i davio jednu ženu, a pored toga, navode mediji u Srbiji, Strahinja je u jednom momentu maltretirao Jokića tako što mu je bacao noževe oko glave i to mu je bila kazna jer nije htio da se popne na drvo tokom piknika.

I na kraju priče, američki mediji došli su do novog saznanja.

NBA insajderi javljaju da su braća Jokić već rezervisala karte za meč protiv Miamija na kraju ovog mjeseca, ali da se još ne zna na kojem dijelu tribina će biti i da li će im biti potrebno dodatno osiguranje.

Sukob s terena, očigledno, dobit će i drugo poluvrijeme, ali vjerovatno više u javnosti nego što će se to stvarno desiti.