Ostali bez OI
960

Anketa / Ko je kriv za neuspjeh košarkaša BiH na pretkvalifikacijskom turniru u Poljskoj?

S. G.
Foto: FIBA.com
Foto: FIBA.com
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doživjela poraz od Poljske u finalu pretkvalifikacija Olimpijskih igara rezultatom 76:72 nakon velike drame.

Tokom čitave utakmice gledali smo veoma izjednačen susret. Ekipe su se konstantno smjenjivale u vodstvu, a na kraju su više znanja i sreće imali domaći košarkaši.

BiH je tako ostala bez finalnog turnira kvalifikacija za Olimpijske igre koji će se igrati narednog ljeta, a na kojem će Poljska skupa sa još 23 selekcije tražiti plasman.

S obzirom da smo u ovom meču, ali i na čitavom turniru važili za favorita, poraz u finalu se bez sumnje može okarakterisati kao neuspjeh.

Razloga za poraz je mnogo. Dok neki glavnog krivca vide u selektoru Adisu Bećiragiću, drugi za to pak okrivljuju naše ključne igrače, a to se posebno odnosi na Džanana Musu.

Treba imati u vidu i da smo turnir odigrali bez adekvatnog playmakera, kao i bez klasičnog šutera, no to su sve stvari koje smo znali i prije samog turnira.

Ne možemo a da ne spomenemo i loše uslove u kojima su se pripremali naši najbolji košarkaši, ali to treba biti posljednji alibi kada tražimo krivca za ovaj neuspjeh.