Košarka
335

KK Bosna traži spasioce: Otvoren račun za donacije na internetu

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Košarkaški klub Bosna ima rok do 12. decembra da Nikoli Vučuroviću uplati 180.000 KM, u protivnom će bivši evropski prvak biti pred gašenjem.

Uprava Studenata sa direktorom u ostavci Damirom Krupalijom svim silama pokušava pronaći novac kako bi se izbjegla velika bruka kluba, grada, ali i čitave države, a jedan od načina na koji bi se barem jedan dio sredstava pronašao je i putem stranice Generosity.

"Poštovani Bosanci i Hercegovci, nakon dugogodišnje borbe koja se vodi u KK Bosna za sanaciju kluba susreli smo sa, možda, i najvećim izazovom do sada – jedina tužba kod FIBA-e, od igrača Nikole Vučurovića koji je nepovoljan ugovor potpisao u vrijeme prethodnih uprava.

Obaveza prema njemu je 180.000 KM i KK Bosna prijeti stečaj te raskid saradnje sa KK Royalom ukoliko obavezu prema gore navedenom ne zatvorimo do 12. 12. 2016. godine.

S tim u vezi, a uzimajući u obzir veoma dobru ekipu koju trenutno imamo, prvo mjesto na tabeli nakon šest odigranih kola, sa jasno definisanom vizijom da već u sljedećoj sezoni igramo ABA ligu i vratimo publiku u Skenderiju, pozivamo vas da svojom donacijom omogućite dalji život našem velikom klubu.

Kompletna uprava kluba radi na volonterskoj osnovi samo sa jednim ciljem, a to je sanacija stanja i ponovno vraćanje na stare staze slave.

Ako ste dobili ovaj poziv, onda ste prepoznati kao spasioci KK Bosna, čija će imena biti upisana zlatnim slovima u historiji voljenog kluba, nekadašnjeg prvaka Evrope", stoji u opisu razloga sakupljanja novca, koji potpisuje Krupalija.

Za sada je samo šest osoba uplatilo ukupno 425 američkih dolara, a svi koji žele pomoći mogu izvršiti uplatu na ovom linku.