Velika pobjeda Studenata
2

KK Bosna drugi put u sezoni pobijedila Igokeu i vratila se u borbu za vrh tabele

E. K.
(Foto: KK Bosna)
(Foto: KK Bosna)
Košarkaši Bosne Meridian su u zaostaloj utakmici četvrtog kola prvenstva Bosne i Hercegovine pobijedili velikog rivala Igokeu rezultatom 82:76.

Studenti su nakon prvih 20 minuta imali zaostatak od dva poena, bilo je 36:34 za Igokeu, no Bosna je sjajnom igrom u trećoj četvrtini došla u prednost i u posljednjih deset minuta ušla sa vodstvom od tri poena razlike, bilo je 52:49.

To su do kraja susreta dodatno i uvećali te sasvim zasluženo po drugi put u sezoni pobijedili najtrofejniju bh. ekipu, a prvi put su to učinili u finalu Kupa Mirze Delibašića.

Do pobjede ih je vodio Dontay Caruthers sa 21 poenom, pet asistencija i dva skoka, a Jure Zubac je dodao 18 uz devet skokova i tri asistencije. Isiaiah Cousins je susret završio sa 12 poena i tri skoka, a još je dvocifren bio Vojin Ilić sa 11 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Kod poraženog sastava najbolji je bio Goran Filipović sa 16 poena i dvije asistencije, a Marko Jeremić je dodao 14 dok je još dvocifren bio Jackie Carmichael sa 13 poena, deset skokova i pet asistencija.

Bosna sada dijeli treće mjesto na tabeli sa omjerom od po dvije pobjede i isto toliko poraza dok je Igokei ovo bio prvi poraz u Ligi za prvaka i sada je na diobi prvog mjesta sa Slobodom i omjerom 3/1.

U sljedećem kolu Bosna će gostovati kod Širokog Brijega na Pecari dok će Igokea ponovo gostovati, ali ovaj put kod Slobode.

Rezultat:

Bosna - Igoka 82:76

Tabela: