Osigurana kotizacija
186

KK Bosna će učestvovati u prvenstvu BiH!

E. B.
Košarkaški klub Bosna Royal će, ipak, učestvovati u prvenstvu Bosne i Hercegovine ove sezone!

Kotizacija za učešće u Ligi 14 iznosi 9.000 KM, a taj iznos će Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine uplatiti Općina Centar i Grad Sarajevo.

Danas je u prostorijama Općine Centar načelnik Nedžad Ajnadžić održao sastanak s predsjednikom Košarkaškog kluba Bosna Royal Almirom Bradićem s kojim je razgovarao o aktivnostima kluba, ali i finansijskoj pomoći nekadašnem prvaku Evrope.

Općina Centar će dati 60 posto, a Gradska uprava Grada Sarajeva 40 posto sredstava neophodnih za takmičenje Studenata u prvenstvu BiH.

"Poznato nam je svima s kakvim problemima ste se suočavali i s kakvim problemima se suočavate i dalje. Spremni smo se uključiti i koristim priliku da pozovem i druge nivoe vlasti da budu dio te priče jer samo zajedno možemo napraviti neki značajan iskorak. U tom smislu predlažem da se u narednom periodu pripremi Memorandum o međusobnoj saradnji koji će pored KK Bosna i Općine Centar potpisati i Gradska uprava Grada Sarajeva, kao i ostale gradske općine i Kanton Sarajevo gdje bi trajno riješili pitanje dijela finansiranja Bosne", rekao je Ajnadžić.

Bradić se u ime uprave KK Bosna Royal zahvalio na podršci koju im pruža Općina Centar, te izrazio nadu da će i ostale lokalne zajednice slijediti ovaj dobar primjer.