U Centru "Safet Zajko"
446

Jusuf Nurkić pokreće školu košarke i investira u dvoranu u sarajevskoj općini Novi Grad

Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Trenutno najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ima namjeru da pokrene školu košarke, a već su u toku dogovori u vezi sa detaljima za zajedničko investiranja na području Općine Novi Grad u Sarajevu. Nurkić je izrazio zainteresovanost za ulaganje zajedno sa svojim partnerima iz svijeta košarke.

Kako nam je potvrđeno u Općini Novi Grad procedura za Nurkićevu investiciju u već postojeći objekat u centru "Safet Zajko" je započeta. Naš najbolji košarkaš koji igra u NBA ligi izrazio je interes da adaptira dvoranu za košarku.

Budući izgled dvorane
Budući izgled dvorane

Pored toga planira pokrenuti i školu košarke, a iz Općine poručuju da sve ide planiranom dinamikom te da se u narednom periodu može očekivati kompletna implementacija ovog projekta.

Budući izgled dvorane
Budući izgled dvorane

Ranije je Općina planirala adaptaciju spomenutog objekta, ali je za taj projekat potrebno oko tri miliona KM. Kasnije se kao zainteresirani investitor pojavio Jusuf Nurkić.

Budući izgled dvorane
Budući izgled dvorane

Općina Novi Grad je jučer usvojila budžet za 2019. godinu u iznosu od 41 milion i 800.000 KM. Gotovo polovina budžeta je planirana za investicije.