Najveće pojačanje
127

Jonquel Jones stigla na dan velike utakmice, selektor izabrao 12 košarkašica za nastup

D. P.
Jonquel Jones je kasnila zbog WNBA finala (Foto: Vijeće bosanske zajendice NJV) (Foto: EPA-EFE)
Jonquel Jones je kasnila zbog WNBA finala (Foto: Vijeće bosanske zajendice NJV) (Foto: EPA-EFE)
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je najveće moguće pojačanje pošto je na dan otvaranja Svjetskog prvenstva u Australiju stigla Jonquel Jones.

Prošlosezonski MVP WNBA lige već nekoliko dana se čeka s nestrpljenjem u našem taboru. Zbog finala WNBA lige njen dolazak je kasnio, ali su iz Košarkaškog saveza BiH maločas potvrdili da je Jones konačno stigla na okupljanje.

To je pojačanje u pravi čas za reprezentaciju BiH pošto večeras slijedi okršaj s Portorikom i debi naših košarkašica na Svjetskom prvenstvu. Ne treba ni naglašavati o kakvom se pojačanju radi.

Iako sigurno osjeća umor, Jones će dati svoj maksimum večeras u duelu protiv Portorika i nadamo se slaviti pobjedu zajedno s preostalim dijelom bh. ekspedicije u Sydneyu.

U međuvremenu, selektor Goran Lojo skratio je spisak i objavio listu od 12 košarkašica koje konkurišu za nastupe.

BiH će nastupati u sastavu: Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Knežević, Dragana Domuzin, Ajla Ikanović, Nikolina Delić, Ajla Selimović, Nikolina Elez, Jovana Marković, Matea Tavić, Anđela Delić i Jonquel Jones.

Susret BiH - Portoriko igra se u ranim satima (2:30) po našem vremenu u noći sa srijede na četvrtak. Direktan prijenos utakmice je u programu Sport Kluba.