Treba nam više energije
196

Jones: Ponosna sam na BiH i zato sam tu, nisam spavala, a ovo nismo bili mi

K. H.
Jonquel Jones (Foto: FIBA)
Jonquel Jones (Foto: FIBA)
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je noćas ubjedljiv poraz od Portorika na startu Svjetskog prvenstva, a nakon utakmice naša najbolja igračica Jonquel Jones kazala je da nikako nije spavala, ali da je igrala iz poštovanja prema timu i državi.
Djevojka s Bahamam izjavila je nakon meča da je stigla u Australiju jer je ponosna na BiH, a što se tiče same utakmice, kaže da je naš tim trebao uložiti mnogo više enerije i da nismo igrali u našem stilu.

"Trebali smo uložiti mnogo više energije. To je to. Ovo nismo mi, ovo nije naš stil igre i Portoriko je to iskoristio. Ukoliko želimo pobijediti na Svjetskom prvenstvu, moramo uložiti više energije. Ponosna sam na Bosnu i Hercegovinu, zato sam ovdje", rekla je Jones pa nastavila:

"Bilo je teško putovati odmah nakon utakmice u WNBA. Nisam spavala. Samo sam umorna, ali na kraju dana ovdje sam jer poštujem tim i zemlju."

Jones je protiv Portorika na parketu provela nešto više od 25 minuta, a u tom periodu je postigla 15 poena uz šut iz igre 6/14. Pogodila je pet od 11 šuteva za dva poena i jedan od tri pokušaja za tri poena.

Naredni meč naša selekcija igra protiv Kine, a on je na rasporedu u petak u 6:30 sati.