Preumorna
0

Jones nakon SP-a: Hvala Bogu što sam ostala zdrava, nisam imala više snage

E. B.
Jonquel Jones (Foto: EPA-EFE)
Jonquel Jones (Foto: EPA-EFE)
Najbolja bosanskohercegovačka košarkašica Jonquel Jones je iza sebe imala izuzetno naporno ljeto.

Sa svojim Connecticut Sunom je stigla do finala WNBA lige, a nakon četiri utakmice i poraza 3-1 je odmah odletjela u Australiju i nakon samo jednog dana igrala u dresu Bosne i Hercegovine prvu utakmicu Svjetskog prvenstva protiv Portorika.

Naša selekcija je ubjedljivo poražena u svih pet susreta u grupnoj fazi i zauzela je posljednje mjesto, a na Jones se vidjelo da je preumorna.

Po povratku u Sjedinjene Američke Države otvorila je dušu i apelovala na FIBA-u i WNBA da bolje usklade termine takmičenja.

"Hvala Bogu što me sačuvao zdravom u ovom ludom periodu. Zaista sam zahvalna što konačno idem na odmor. Naprosto nisam imala više snage. FIBA i WNBA, zbog dobrobiti igračica, pronađite zajednički jezik, posljednje dvije sedmice su bile totalno lude", poručila je Jones.

Jones je na Svjetskom prvenstvu zbog velikog umora igrala ispod nivoa na koji smo navikli, ali je i dalje bila treća najbolja skakačica turnira sa 8,8 skokova po susretu. No, poenterski je zakazala, te je ubacivala prosječno "samo" 13,8 poena.