Play off NBA lige
52

Jokić uništio Lakerse i doveo Denver u vodstvo, New York poveo protiv Phile

E. K.
Nikola Jokić (Foto: Denver Nuggets/Twitter)
Nikola Jokić (Foto: Denver Nuggets/Twitter)
Aktuelni prvaci NBA lige košarkaši Denver Nuggetsa su u prvoj utakmici četvrtfinala Zapada pobijedili Los Angeles Lakerse rezultatom 114:103 i poveli sa 1:0 u seriji.

Do pobjede ih je vodio Nikola Jokić sa 32 poena, 12 skokova i sedam asistencija dok je Murray dodao 22 poena uz deset asistencija i šest skokova, a Porter je meč završio sa 19 poena i osam skokova. Još su dvocifreni bili Caldwell-Pope i Gordon sa po 12 poena. Caldwell-Pope je dodao dva skoka, a Gordon 11 uz sedam asistencija.

Kod Jezeraša je najbolji bio Davis sa 32 poena, 14 skokova i pet asistencija dok je James dodao 27 uz osam asistencija i šest skokova, a Reaves i Russell su susret završili sa po 13 poena. Reaves je dodao četiri skoka i tri asistencija, a Russell po tri skoka i asistencije. Još je dvocifren bio Prince sa 11 poena i četiri skoka.

U još jednoj play off utakmici odigranoj sinoć, New York je pobijedio Philadelphiju rezultatom 111:104 i tako poveo sa 1:0 u seriji.

Brunson i Hart su vodili New York do pobjede sa po 22 poena dok je na drugoj strani najefikasniji bio Maxey sa 33 poena, četiri asistencije i dva skoka.