Nova pobjeda Denvera
15

Jokić promijenio patike i nastavio dominirati u NBA ligi, Toronto nije imao šanse

N. K.
Jokić u akciji (Foto: NBA)
Jokić u akciji (Foto: NBA)
Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su sinoć u Torontu ekipu Raptorsa rezultatom 113:104, a čini se kako su nove patike donijele sreću srbijanskom centru Nikoli Jokiću.

Naime, košarkaš Denvera je double-double učinkom predvodio svoju ekipu do pete pobjede u posljednjih šest utakmica, a sinoć je prvi put zaigrao u obući kineskog brenda "361 Deegres" te tako postao njihovo vodeće globalno lice. Prethodno je Jokić bio član "Nike" porodice prije potpisa višegodišnjeg ugovora s Kinezima.

Jokić je utakmicu završio s 31 poenom, 15 skokova i šest asistencija te je tako konačno uspio zabilježiti 30+ poena i protiv Toronta. Podsjetimo, Raptorsi su bili jedini tim u NBA ligi kojem Jokić nikad nije dao 30 poena.

Veliku podršku imao je u saigraču Murrayju koji je imao 20 poena, dok su kod Toronta najbolji bili Barnes s 30 poena i 10 skokova te Siakam s 18 poena.

Inače, Denver je od početka utakmice krenuo žestoko te su prednost uvećavali konstantno do odlaska na odmor (61:44). U drugom poluvremenu je Toronto bio bolja ekipa, ali nisu uspijevali ugroziti trijumf gostiju.

Denver je na trećem mjestu Zapadne konferencije NBA lige s 19 pobjeda i 10 poraza, dok je Toronto na 12. poziciji Istoka s omjerom 11-16.

Tabela Istočne konferencije:

Tabela Zapadne konferecnije: