Priča američkog novinara
7

Jokić i Nurkić nisu bili dobar tandem: Srbijanski as u suzama molio trenera da ulazi s klupe

H. H.
Nurkić je na kraju napustio Denver, a Jokić je postao udarna igla Nuggetsa (Foto:Twitter)
Nurkić je na kraju napustio Denver, a Jokić je postao udarna igla Nuggetsa (Foto:Twitter)
Srbijanski centar Nikola Jokić izabran je u startnu petorku predstojeće NBA All-Star utakmice, ali njegov put do zvijezda nije bio lagan. Potvrđuje to i priča američkog novinara Harrisona Winda koji je na Twitteru prenio priču iz 2017. godine kada se centar Denvera borio za mjesto u ekipi s Jusufom Nurkićem.

Nakon što je započeo kao starter prvih osam utakmica u sezoni, Jokić je premješten na klupu. Sljedećih 14 utakmica ulazio je s klupe i Nurkić je uglavnom bio startni centar, a iako je bilo pokušaja da u nekim mečevima igraju zajedno, to nije najbolje funkcionisalo i postalo je jasno da je jedan suvišan.

"Trener Denvera Michael Malone ispričao je da mu je Jokić došao sa suzama u očima tokom sezone 2016/17. i zatražio je da ulazi s klupe jer je bio toliko frustriran zbog toga što igranje u tandemu s Jusufom Nurkićem nije uspjelo. Od tada, krenuo je punom brzinom naprijed", napisao je novinar portala theDNVR.com.

Srbijanski centar se potom izborio za mjesto u prvoj petorci, dok je Nurkić preselio na klupu. Bh. centar nije skrivao nezadovoljstvo, nakon čega je zatražio trejd.

Konačno, u februaru 2017. godine Nurkić je prešao u Portland Trail Blazerse gdje je ubrzo postao jedan od ključnih igrača.

Podsjetimo, NBA All-Star utakmica će biti odigrana u Atlanti 7. marta.