NBA
5

Jokić briljirao u pobjedi Denvera protiv Toronta, raspucani Dončić nedovoljan Dallasu

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Denvera uz sjajnu partiju Nikole Jokića upisala je izuzetno važnu pobjedu u velikom derbiju protiv Toronta, dok je Dallas i pored odličnog učinka Luke Dončića poražen od Sacramenta na svom terenu.

U nedjelju navečer odigrana su tri susreta. Brooklyn je na svom terenu u izuzetno efikasnom meču bio bolji od Atlante rezultatom 144:127, a do pobjede ih je nosio sjajni Russell koji je za 30 minuta ubacio 32 poena i dodatno je imao sedam asistencija i šest skokova.

Cleveland je na svom terenu izgubio od Philadelphije 128:105, a raspucani gosti nošeni Embiddom (24 poena), Simmonsom (22 poena) i Butlerom (19 poena), kao i zahvaljujući odličnoj igri u drugoj i posljedjoj dionici, stižu do pobjede. Indiana je na svom terenu bila bolja od New Yorka sa 110:99.

Poslije ponoći, najzanimljiviji meč odigran je u Pepsi centru u Denveru gdje su fantastični Nuggetsi upisali novu pobjedu, ovoga puta protiv Toronta rezultatom 95:86, čime su zadržali lidersku poziciju na Zapadu. Najefikasniji igrač na meču bio je Leonard koji je ubacio 29 poena uz četiri asistencije i 14 skokova.

Još jednu briljantnu utakmicu prepunu majstorskih poteza odigrao je srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je za 35 minuta na terenu ubacio 26 poena, a dodao je i četiri asistencije i devet skokova. Murray iz Denvera također je odigrao zapaženu ulogu, a ključni period meča bila je posljednja dionica gdje je Denver anulirao prednost gostiju i stigao do preokreta i pobjede.

Zanimljivo je bilo i u Capital one Areni gdje je Washington bio bolji od LA Lakersa rezultatom 128:110 uz 40 poena Walla i 25 poena Beala. Bez pravog učinka LeBrona Jamesa, koji je ubacio samo 13 poena, Lakersi nisu imali snage za bilo šta više.

Luka Dončić odigrao je još jednu vrhunsku utakmicu u kojoj je postigao 28 poena, ali to nije bilo dovoljno njegovom Dallasu koji je rezultatom 120:113 doživio domaći poraz od Sacramenta.

Dončić je još jednom bio najbolji igrač svoje ekipe, pored toga što je bio najefikasniji igrač imao je devet asistencija i šest skokova, ali i loš šut za tri poena jer je pogodio samo jedan od pet pokušaja.

Rezultati by SofaScore