Genijalan
211

Jamesova improvizacija za pamćenje i sjajno zakucavanje u kojem je asistirao sam sebi

Piše: K. H.
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
LeBron James (Foto: EPA-EFE)
Košarkaš Clevelanda LeBron James ostvario je triple-double učinak u trećem porazu Cavsa od Golden Statea u finalnoj seriji NBA lige, a njegovo zakucavanje nakon "igre s tablom" s početka meča jedan je od najboljih poteza u kompletnoj sezoni.

Warriorsi su stigli na korak do nove titule prvaka nakon što su poveli rezultatom 3:0 u seriji, a Clevlandu nije pomogao ni fenomenalni James koji je u svakoj utakmici postigao više od 30 poena i uvijek je imao blizu deset skokova i asistencija.

Posebno impresivno izgledalo je jedno njegovo zakucavanje na početku sinoćnje utakmice kada je poslije driblinga bacio loptu od tablu, a onda u punom trku hvata loptu i žestoko zakucava, čime je podigao Quicken Loans arenu na noge.

Ipak, LeBron jednostavno nije mogao sam protiv Golden Statea i očajno mu je bila potrebna pomoć saigrača, no osim Lova koji je postigao 20 poena nijedan igrač nije pružio partiju dostojnu finala NBA lige. Primjera radi, čak četiri igrača Golden Statea na kraju meča su imala po deset poena, Curry je imao 11, a Durant čak 43.