Košarka
0

James sa zvukom sirene za 1-1

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vjerojatno najvažniji i najveći koš (tricu) u karijeri zabio je LeBron James. Njime je Cleveland pobijedio Orlando 96-95 izjednačivši finalnu seriju NBA doigravanja na Istoku na 1-1.

Orlandov turski košarkaš Hidayet Türkoglu zabio je skok-šut preko Saše Pavlovića sekundu prije kraja utakmice za 95-93 vodstvo. Nakon minute odmora Mo Williams je izveo loptu sa strane. James se kretanjem pred košem oslobodio pratnje Türkoglua, otvorio se za dodavanje na trici po sredini terena, te je u istoj kretnji primio loptu, bacio se unatrag i iz okreta zabio briljantan koš za 96-95 pobjedu.

Turčin se tako od heroja u samo 60 stotinki prometnuo u tragičara. Suci su za zapisničkim košem ustanovili ispravnost koša, a James je, nakon što je proslavio sa suigračima, otišao pogledati video-snimku svog ubačaja, koji je Quicken Loans Arenu doveo u trans.

"Bio je to sjajan šut. Nismo si smjeli dopustiti da nakon dvije domaće utakmice gubimo 2-0. Nikako!", izjavio je najbolji košarkaš današnjice, koji je pobjedničku ekipu predvodio s 35 koševa, četiri skoka, pet asistencija i šest izgubljenih lopti.

Odgovornost za poraz nakon utakmice spremno je preuzeo trener gostiju Stan Van Gundy.

"Trebao sam organizirati odbranu drukčije. Osjećam se očajno jer sam boljom odlukom mogao utjecati na rezultat. Nismo pobijedili ovu utakmicu, a trebali smo", riječi su trenera Orlando Magica.

Tokom prvog poluvremena Cavaliersi su vodili 23 koša razlike. U preokretu su goste predvodili Rashard Lewis s 23 koša i pet skokova, dok je Hedo Türkoglu dodao 21 koš. Dwight Howard ubacio je deset poena uz 18 skokova. U prvoj je utakmici, koju je Magic dobio 107-106 zabio 30.

Serija seli na Floridu. Treća se utakmica igra u nedjelju.

NBA doigravanje, finale Zapadne konferencije:

Cleveland Cavaliers (1) – Orlando Magic (3) 96-95 (James 35k, 4s, 5a, Ilgauskas 12k, 15s / Lewis 23k, 5s, Türkoglu 21k, 4a, Howard 10k, 18s)

Serija izjednačena na 1-1

NBA