Košarka
14

Izvučene grupe za Evropsko prvensto B divizije za košarkaše u kolicima

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
U Sarajevu je obavljeno izvlačenje grupa za predstojeće Evropsko Prvenstvo B divizije za košarkaše u kolicima, koje će se održati od 09. do 18. jula 2016. godine u Sarajevu, saopšteno je iz Saveza košarkaša u kolicima Bosne i Hercegovine.

Na Evropskom prvenstvu će učestvovati nacionalni timovi Slovenije, Hrvatske, Francuske, Rusije, Latvije, Litvanije, Portugala, Austrije, Irske te reprezentacija Bosne i Hercegovine kao domaćin.

Izvlačenje grupa obavljeno je poludirigovanim žrijebom, jer je reprezentacija Bosne i Hercegovine kao domaćin imala pravo izbora grupe u kojoj će nastupiti, tako da su izvučene slijedeće grupe:

Grupa A

Litvanija Austrija Latvija Portugal Bosna i Hercegovina

Grupa B

Francuska Rusija Hrvatska Irska Slovenija

Izvlačenju su pored predstavnika Organizacionog odbora prisustvovali i predstavnici IWBF Europe (Međunarodna Asocijacija košarke u kolicima), Dirk Cossaer ispred takmičarske komisije i Luc de Knock tehnički delegat Evropskog prvenstva.

"Reprezentacija Bosne i Hercegovine želi na ovom prvenstvu ostvariti plasman u A diviziju gdje svakako pripadamo. Protivnici su za respekt i trudićemo se da se maksimalno pripremimo kako bi ostvarili naš cilj", rekao je nakon žrijeba selektor reprezentacije BiH Sabahudin Keč.