Košarka
32

Izrael pobijedio Poljsku i bh. tim ostavio i bez teoretske šanse za drugi krug

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkaši Izraela su se oporavili od poraza koji im je prije dva dana na Eurobasketu 2015. nanijela reprezentacija Bosne i Hercegovine porazivši danas Poljsku rezultatom 75:73.

Tako je reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je u Francuskoj nastupila itekako oslabljena već sad izgubila sve izglede za prolazak u drugi krug.

Iako je Poljska dominirala i bila bolji tokom prve četvrtine, na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 35:32 u korist Izraela. I drugo poluvrijeme ponudilo je mnogo neizvjesnosti, a posljednju dionicu meča Izrael je dočekao sa pola koša prednosti.

U posljednjem periodu protivnici su se smjenjivali u vodstvu, ali su na kraju parket uzdignutih pesnica napustili košarkaši Izraela.

Fisher sa 15 i Caspi sa 14 poena bili su najbolji pojedinci u timu Izraela, dok se na drugoj strani istakao Kulig sa 13 koševa.

Ulogu favorita potvrdila je selekcija Grčke porazivši Sloveniju rezultatom 83:72, Ukrajina je za pola koša bila bolja od Latvije, dok je Gruzija s petnaest koševa razlike porazila Makedoniju (90:75).

Zanimljiv meč odigrale su i selekcije Italije i Njemačke, a radovali su se Italijani pobijedivši 89:82 i to nakon produžetaka.

Eurobasket, četvrto kolo:

Grčka – Slovenija 83:72 Latvija – Ukrajina 74:75 Poljska – Izrael 73:75 Italija – Njemačka 89:82 Makedonija – Gruzija 75:90