Promjena ponašanja
54

Irving u prvom susretu u Bostonu pokazivao srednji prst publici, u drugom iftario usred meča

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Dueli Bostona i Brooklyna u prvom krugu play-offa NBA lige je posebno zanimljiv zbog Kyriea Irvinga koji je persona non grata u Bostonu.
Playmaker Brooklyna je od 2017. do 2019. godine nosio dres Bostona, a sa Celticsima se rastao u lošim odnosima zbog neprofesionalnog ponašanja.

Navijači Bostona mu to nisu zaboravili, te su koristili svako njegovo pojavljivanje u njihovoj dvorani u dresu Brooklyna da ga žestoko vrijeđaju.

Nebrojeno puta ni Irving im nije ostajao dužan, a tako je bilo i u prvom meču play-offa prije nekoliko dana kada je publici pokazivao srednji prst, te je kažnjen sa 50.000 dolara zbog toga.

Drugi meč je igran sinoć, a ovaj put Irving je bio smiren i nije ulazio u konflikte sa publikom, očito zbog toga što je postio.

Krajem prve četvrtine Irving, koji je prešao na islam prošle godine, je otišao u svlačionicu, a potom se vratio sa hranom i iftario na klupi usred meča.

Boston je savladao Brooklyn rezultatom 114:107 i sada ima prednost od 2-0, a Irving je susret završio sa 10 ubačenih poena i 8 skokova za 40 minuta na parketu.