Ismet Sejfić, veliki talent
1

FOTO / "Interesuje me samo nastup za reprezentaciju BiH"

Sarajevo-x.com
Ismet Sejfić
Ismet Sejfić
Ismet Sejfić je izuzetno talentovan košarkaš. Naime, tek mu je sedamnaest godina, a trenutno nastupa za sportski koledž "Univerzitet Denizli". Na Bosfor je otišao prije nekoliko godina. Menadžeri i skauti iz Turske tražili su visoke košarkaše u BiH. Kada su vidjeli Ismeta odmah su "digli palac gore", što je bio signal da se angažuje.

"Oni su, prije svega, gledali visinu. To je bila osnova. Meni su rekli da zadovoljavam sve njihove uslove i ponudili mi da preselim u Tursku. Pristao sam, jer su mi obezbijedili apsolutno sve uslove", kaže Sejfić, koji je visok 210 cm.

Fenerbahče je još ljetos pokazao interes za njegove usluge, ali do realizacije transfera nije došlo zbog problema sa papirima. No, nisu odustali. Najavili su nastavak pregovora.

"Imam ponuda iz Italije, ali bih volio ostati u Turskoj. Vidjet ćemo šta će se dešavati u narednom periodu", podvlači Ismet.

Za kraj je naglasio da ga zanima samo nastup za reprezentaciju BiH. Inače, Sejfić je porijeklom iz Prozora, gdje je završio šest razreda osnovne škole. Nakon toga preselio je u Tursku.

Nadamo se da će igrač ovako visokih vrijednosti zaigrati za našu zemlju, jer su Turci već pokazali veliko zanimanje za njega i nije isključeno da mu ponude nastup za državni tim.

Njegov brat Salko naglašava da Ismet svom timu donosi agresivnost, žestinu, borbenost i motivaciju.

"Naravno da ću reći pozitivno o svom bratu. Volio bih da pitate stručnjake iz Fenera šta misle o njemu. Recimo, Mršić je bio pun hvale o Ismetu. 'Univerzitet Denizli' je na njegovim krilima marširao do osvajanja prvog mjesta u regiji. Svi su nam podcrtali da je on bio glavni kreator igre i mozak ekipe. Sve ovo govorim kako bih na vrijeme skrenuli pozornost na njega, da se ne desi da jednoga dana zaigra za Tursku“, upozorava Salko.