Menadžer Igokee
63

Igor Dodik poručio Vujoševiću: Uživaj u Sarajevu, okrnjenom srcu "državne zajednice BiH"

Piše: E. B.
Duško Vujošević je nedavno imenovan za novog selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, no ta vijest nije dočekana s oduševljenjem u čitavoj zemlji.

Igor Dodik, generalni menadžer trenutno najbolje ekipe u našoj državi Igokee, je na svom Twitter profilu javno iskazao nezadovoljstvo.

Sina predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika je najviše pogodilo Vujoševićevo pismo kojim se obratio bh. javnosti.

"Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu i uživaj u Sarajevu, okrnjenom srcu državne zajednice 'bih'", poručio je Dodik.

Podsjetimo, Vujošević je u svom obraćanju bh. građanima između ostalog poručio:

"Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo. Uvijek sam s radošću dolazio u taj grad, i kada sam vodio utakmice, i kada nisam. A Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najljepših gradova za ljudske susrete u Jugoslaviji. Jedinstvenoj i lijepoj zemlji u kojoj sam se rodio i čiji nestanak je za mene veoma bolan", poručio je nekadašnji strateg i ključni čovjek Partizana sa kojim se Igokea ne tako davno "pobratimila".