Drugo kolo
100

Hrvatska razbila Veliku Britaniju i vratila se u igru za nokaut fazu Eurobasketa

N. K.
Bojan Bogdanović (Foto: FIBA)
Bojan Bogdanović (Foto: FIBA)
Košarkaši Hrvatske pobijedili su u Milanu u drugom kolu Eurobasketa selekciju Velike Britanije rezultatom 86:65 te su se tako vratili u igru za nokaut fazu Evropskog prvenstva.

Hrvati su od početka utakmice bili bolji, ali nikako nisu uspijevali da se odlijepe pa je prva četvrtina okončana s vodstvom 20:17.

Daleko bolje Hrvati su igrali u drugoj četvrtini kada u jednom trenutku dolaze i do prednosti od 11 poena (35:24). Međutim, Britanci predvođeni Hessonom se uspijevaju vratiti do odlaska na odmor pa su imali zaostatak od samo šest poena.

Potpuni kolaps Britanija je doživjela u trećoj dionici kada su postigli svega devet poena, a pri tome primili čak 35 pa je već tada bilo riješeno pitanje pobjednika. Do kraja utakmice Hrvatska je digla ručnu pa je Britanija uspjela tek donekle ublažiti težak poraz.

Najbolji u redovima Hrvatske bio je Šarić s 15 poena, osma skokova i pet asistencija, a 15 poena postigao je i Bogdanović. Jedini raspoložen kod Britanaca bio je Hesson s 18 poena i pet skokova.

Hrvatska sada nakon dva kola ima jednu pobjedu i jedan poraz, dok je Britanija na dva poraza. U narednom kolu Hrvati u ponedjeljak igraju protiv Estonije, dok će istog dana Britanci imati okršaj s Grčkom.

Rezultat po četvrtinama:

Velika Britanija - Hrvatska 65:85 (17:20; 14:17; 9:35; 25:14)

Tabela: