Harun Mahmutović o slučaju "Nurkić": Od sada ću raditi samo kancelarijski posao

Piše: O. T./Klix.ba
27.11.2015. u 21:03
26
73
Harun Mahmutović o slučaju "Nurkić": Od sada ću raditi samo kancelarijski posao
26
Harun Mahmutović o slučaju "Nurkić": Od sada ću raditi samo kancelarijski posao Foto: Arhiv/Klix.ba
Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović odlučio je distancirati se od rada sa reprezentacijama i obnašat će samo kancelarijski posao generalnog sekretara.
To je epilog "vatre" koja se rasplamsala nakon što je Jusuf Nurkić zatražio odlazak vodećih ljudi u Savezu, među ostalima i Haruna Mahmutovića. Tim povodom kontaktirali smo i Mahmutovića.

"Više neću raditi s reprezentacijama, nego ću obavljati samo kancelarijski posao. Dakle, bit ću obični generalni sekretar. Neću imati dodira s reprezentativcima. Tako otvaram mjesto Jusufu da može doći, jer neće biti razloga da on ne dođe i da se sretnemo", kazao je Mahmutović za Klix.ba.

Na pitanje kako je podnio pismo koje je Nurkić poslao Upravnom odboru i kojeg je objavio na Facebook profilu odgovorio je:

"Ja sam imao sastanak u Zagrebu i upravo se vraćam. Pismo nisam pročitao, ali i da jesam ne bih ga komentarisao. Ne komentarišem nijednog igrača, pa tako ni Jusufa Nurkića. Nije uopšte potrebna polemika kroz medije nevezano o kojem se igraču radi. Ni do sada nisam komentarisao Nurkića. Komentarisao sam samo ponašanje njegovog menadžera, jer nijedan savez nema ništa s menadžerima i to sam mogao komentarisati. Nijednog igrača menadžer ne treba zastupati u reprezentaciji kao što ih zastupa u klubovima".

Nadamo se da sve ovo neće loše utjecati na uspjehe naših reprezentacija koje su u uzlaznoj putanji tokom posljednjih godina.


Komentari (73)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: