NBA liga
36

Hardenov show od 60 poena u demoliranju Atlante, Sacramento slavio preokretom

N. K.
James Harden (Foto: AFP)
James Harden (Foto: AFP)
Košarkaši Rocketsa pobijedili su u Houstonu ekipu Atlante Hawksa uvjerljivim rezultatom 158:111 i tako potvrdili da je kriza definitivno iza njih.

Od samog početka domaći su košarkaši igrali fantastično i već nakon prve četvrtine imali su prednost od 17 poena, a ona je do odlaska na odmor još više porasla.

Potom je uslijedila prava rapsodija u trećoj dionici. Postigli su 46 poena i uvećali prednost na čak 54 poena razlike. Gosti su do kraja meča tek imali snage donekle ublažiti poraz.

Nevjerovatnu utakmicu i vjerovatno najbolju ove sezone odigrao je James Harden, koji je ubacio čudesnih 60 poena. Tome je dodao i osam asistencija. Veliku podršku imao je i u McLemoreu, koji je ostvario double-double učinak od 24 poena i 13 skokova. Jedini raspoložen kod Hawksa bio je Young s 37 poena i sedam asistencija.

Houston je četvrti na Zapadnoj konferenciji s 13 pobjeda i šest poraza, dok je Atlanta posljednja na Istoku s omjerom 4-16.

Od sinoćnjih rezultata vrijedi izdvojiti pobjedu Sacramento Kingsa kod kuće protiv Denver Nuggetsa i to nakon zaostatka od 17 poena i velike drame u produžecima.

Rezultati:

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 119:116 Houston Rockets - Atlanta Hawks 158:111 Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 137:96 Sacramento Kings - Denver Nuggets 100:97

Tabela: