NBA
11

Golden State razbio Jokićev Denver i vratio se na prvo mjesto Zapadne konferencije

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Aktuelni NBA prvak ekipa Golden Statea razbila je Denver na gostujućem terenu rezultatom 142:111, čime su stigli do 30. pobjede u ovoj sezoni i vratili se na prvo mjesto Zapadne konferencije.

Warriorsi su meč otvorili fantastičnom igrom u napadu, a u prvoj četvrtini uspjeli su postići čak 51 poen, naspram 38 koliko je postigao Denver, pa su na prvu pauzu otišli s 13 poena prednosti. Prvak je do poluvremena zadržao dobar ritam i uspio je dodatno povećati svoju prednost, a na pauzi je njihova prednost iznosila 19 poena.

Da Golden State u ovom meču neće imati previše problema bilo je jasno nakon treće dionice u kojoj su stigli do 30 poena prednosti, a do kraja meča mirno su kontrolisali meč i u sada već velikom derbiju upisali važnu pobjedu.

Kada Warriorsi postignu 142 poena, onda uopšte ne treba sumnjati u učinak trojice najboljih igrača ove ekipe. Thompson je postigao 31 poen uz šut iz igre 13 od 19, Curry je ubacio isti broj poena s tim da je on pogodio osam od 13 šuteva za tri poena, a efikasan je bio i Durant koji je ubacio 27 poena.

Na drugoj strani, najefikasniji u redovima Denvera bio je Beasley sa 22 poena, a pratio ga je Murray koji je ubacio 21. Nikola Jokić na terenu je proveo nešto više od 23 minute, a za to vrijeme postigao je 17 poena i imao je osam asistencija i četiri skoka.

Indiana je na svom terenu razbila Phoenix rezultatom 131:97, a do pobjede ih je nosio Bogdanović koji je ubacio 20 poena uz tri asistencije i pet skokova. Efikasan je bio i Embiid u pobjedi Philadelphije protiv Minnesote rezultatom 149:107, a on je postigao 31 poen i bio je najefikasniji igrač svoje ekipe.

Atlanta je na svom terenu bila bolja od Oklahome rezultatom 142:126, dok je Milwaukee bio bolji od Miamija sa 124:86. U posljednjem meču večeri Lakersi su porazili Chicago rezultatom 107:100.

Tabela:

Rezultati by SofaScore