Vrijedan suvenir
24

Giannis je postavio rekord pa pobjesnio: Grk uzalud po dvorani tražio loptu s kojom se igrala utakmica

E. B.
Giannis je poslije meča urlao na jednog od trenera Indiane
Giannis je poslije meča urlao na jednog od trenera Indiane
Jedan od najboljih košarkaša svijeta Giannis Antetokounmpo je sinoć protiv Indiane postavio novi rekord Milwaukeeja sa 64 ubačena poena, no nakon meča desila se veoma bizarna situacija.

Nakon pobjede Milwaukeeja rezultatom 140:126 Antetokounmpo je krenuo uzeti loptu kojom se igrala utakmica kako bi je stavio u vitrinu s obzirom na rekord koji je postavio.

No, loptu su sa sobom u svlačionicu ponijeli igrači Indiana Pacersa koji su je htjeli pokloniti Oscaru Tshiebweu, koji je na toj utakmici postigao prvi poen u NBA karijeri.

Kada je shvatio da lopte nema, Giannis se razbjesnio i sukobio s trenerima Indiane, a potom je krenuo trčati do svlačionice Pacersa iako su ga u tome mnogi pokušali spriječiti.

Niko ga nije mogao zaustaviti da upadne u svlačionicu Indiane
Niko ga nije mogao zaustaviti da upadne u svlačionicu Indiane

Giannis je upao u svlačionicu Indiane, no iz nje se vratio bez lopte.

Trener Indiane Rick Carlisle je na konferenciji za medije rekao je da su njegovi igrači uzeli "rezervnu" loptu, te da je "prava" ostala kod jednog od radnika obezbjeđenja.

Taj radnik je na kraju uručio Giannisu loptu, no on nije siguran da li je to ta lopta s kojom se igrala utakmica.

"Imam loptu, ali ne znam da li je to lopta sa kojom se igralo. Ne izgleda mi tako. Tačnije, znam kako izgleda nova novcata lopta, a ova mi tako djeluje. Znam kako je izgledala lopta s kojom smo igrali u mojim rukama, a ova mi ne djeluje tako", rekao je Grk novinarima nakon meča.

Kako god, Giannis će u svoju trofejnu vitrinu staviti tu loptu, no sigurno je kako nikada neće saznati da li je to zaista prava lopta kojom je ubacio 64 poena.