Košarka
0

Eurobasket: Pobjeda Crne Gore, ubjedljiv poraz Hrvatske

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Reprezentacija Crne Gore, nakon dramatične završnice, rezultatom 81:80 savladala je večeras Makedoniju u drugom susretu grupe B u Jesenicama na sjeverozapadu Slovenije, najbolju košarkašku selekciju domaćina ovogodišnjeg Eurobasketa.

Koliko je utakmica bila neizvjesna potvrđuje i podatak da je reprezentacija Crne Gore tokom susreta imala prednost i od 11 poena, koja je pozitivnom serijom Makedonije anulirana.

Smjeliju igru u prvoj četvrtini Crna Gora je krunisala prednošću od jednog poena, a prvi period igre završen je rezultatom 25:24 u korist crnogorske reprezentacije.

U drugoj četvrtini Crna Gora je nastavila s dobrom igrom u odbrani i povećala prednost, ali je pred kraj prvog dijela selekcija Makedonije pozitivnom rezultatskom serijom smanjila prednost protivnika, što je donijelo dramatičnu završnicu prvog poluvremena.

Poenima uz zvuk sirene Makedonija je prvo poluvrijeme završila minimalnom prednošću od 46:45.

Rezultatska neizvjesnost nastavljena je i u trećoj četvrtini, a do finiša trećeg perioda igralo se koš za koš.

Treća četvrtina završena je rezultatom 67:64 za Makedoniju.

Najefikasniji igrač susreta bio je Bo Mccalebb sa postignutih 23 poena. Suad Šehović i Tyrese Rice sa postignutih 16 poena bili su najefikasini u reprezentaciji Crne Gore.

Evropsko košarkaško prvenstvo, 1. kolo:

Grupa A

Belgija - Ukrajina 57:58

Grupa B

Crna Gora - Makedonija 81:80

Grupa C

Španija - Hrvatska 68:40

Grupa D

Grčka - Švedska 79:51