Košarka
0

Eurobasket 2013: Hrvatska sa 25 razlike pobijedila Finsku

Anadolija
Košarkaška reprezentacija Hrvatske savladala je danas u okviru takmičenja u grupi F druge runde Evropskog prvenstva u košarci selekciju Finske rezultatom 88:63.

Reprezentacija Hrvatske uspjela je koševima Roka Ukića na početku druge četvrtine da se rezultatski odvoji od Finske i stigne do četrnaest razlike i ugodnih 25:11.

Nešto lošija realizacija Finaca, posebno kod šuteva za tri poena i dominacija Hrvata u skoku, četiri i pol minute prije poluvremena odveli su Hrvatsku na plus 18.

Izabranici Jasmina Repeše do kraja prvog poluvremena došli su do 19 poena prednosti, a prvih 20 minuta igre završeno je rezultatom 39:20 u korist Hrvatske.

Koševima Damira Markote reprezentacija Hrvatske je na početku trećeg perioda igre došla do 21 poena prednosti i u nastavak susreta ušla rezultatom 41:20.

Loš procenat šuta finske selekcije sa poludistance koševima Bojana Bogdanovića i Krunoslava Simona, Hrvatska je iskoristila da dođe do 26 poena prednosti pet i pol minuta prije isteka trećeg perioda igre.

Tokom posljednje četvrtine Hrvatska je ostvarila prednost od 31 poena pri rezultatu 69:38.

Najefikasniji u redovima reprezentacije Hrvatske bio je Damjan Rudež sa 17 postignutih poena. Bojan Bogdanović ubacio je 15. Najbolji pojedinac finske reprezentacije bio Shawn Huff sa deset postignutih poena.