Košarka
290

Eurobasket 2013: Acini Zmajevi, igrajte hrabro sve do pobjede

Piše: Edin Isanović
Košarkaška reprezentacija BiH odigrat će danas petu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Protivnik će biti Litvanija, a taj meč će odrediti plasman u drugi krug. Nakon sjajnog izdanja i trijumfa protiv Makedonije raspoloženje u našem timu je izvanredno.

Selektor bh. tima Aco Petrović istakao je da sa dosta optimizma čekaju posljednji okršaj u grupi.

"Da nam u ponedjeljak dođu i Lakersi imali bismo izvjesne šanse za pobjedu. Za momke sam uvjeren da će pružiti ono što su pružili danas i ne sjećam se da je iko limitirao Makedoniju kao mi", rekao je šef bh. državnog tima nakon pobjede nad izabranicima Aleša Pipana.

Teletović i saigrači imat će veliki motiv. Litvanija je u dosadašnja četiri dvoboja upisala tri pobjede i jedan poraz. S obzirom na to da su osigurali plasman u narednu rundu za očekivati je da neće biti motivisani kao naš nacionalni tim.

Da bi stigli do konačnog cilja Zmajevi trebaju igrati maksimalno požrtvovano i borbeno. Uostalom, onako kako su to radili protiv Makedonije.

"Ja sam od ljudi koji znaju kako je biti gore i kako je biti dolje. Šut mi na početku nije išao i uvijek sam pokušavao objasniti ljudima da me razumiju da sam u godinu dana igrao veoma malo i nije bilo realno da odmah dođem u maksimalnu formu", rekao je Teletović na konferenciji za novinare nakon pobjede nad Makedonijom. On će danas zajedno sa Đedovićem biti pokretač akcija bh. tima.

Utakmica počinje u 17:45 sati uz direktan prijenos na FTV.

Tabela grupe B

  1. Litvanija 3/1 7
  2. Srbija 3/1 7
  3. Latvija 2/2 6
  4. BiH 2/2 6
  5. Makedonija 1/3 5
  6. Crna Gora 1/3 5