Košarka
56

ESPN tvrdi: Teletović i Blatche se potukli na treningu, saigrači ih rastavljali

Klix.ba
Andray Blatche i Mirza Teletović
Andray Blatche i Mirza Teletović
Na nedjeljnom treningu Brooklyn Netsa došlo je do tuče između bh. reprezentativca Mirze Teletovića i Amerikanca Andrayja Blatchea, tvrdi ESPN.

Navodno, saigrači su se umiješali kako bi ih rastavili, a nakon nekoliko minuta trening je ponovo nastavljen.

"To je dobro, to je konkurencija. U timu koji se takmiči na visokom nivou ovakve stvari se dešavaju. Nema ništa loše u konkurenciji", kazao je trener Netsa Jason Kidd.

To je sasvim normalno, događa se svake godine po deset puta. Mi to zovemo tipičnom NBA tučom", dodao je igrač Deron Williams. Navodno, Blatche je počeo naguravanje nakon jednog faula nad njim.

Kiddov asistent Roy Rogers bio je najbliži dvojcu kad se desio incident, dok je legendarni Kevin Garnett smirivao Teletovića. Kasnije, u toku treninga, Teletović je navodno pokušavao razgovarati sa Blatcheom koji je odbijao bilo kakvu komunikaciju za kapitenom bh. reprezentacije.

Netsi u prve dvije predsezonske utakmice imaju polovičan učinak. Prvo su na otvaranju pobijedili Washington Wizardse, a nakon toga su izgubili od Detroit Pistonsa. Mirza je u prvoj utakmici briljirao i postigao 16 poena, dok je u porazu imao šest poena.