Košarka
271

Džanan Musa: Za vrhunske rezultate su nam potrebni i Nurkić i Mahmutović

Piše: D. B.
Džanan Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Džanan Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon brojnih prepiski na relaciji Jusuf Nurkić - Košarkaški savez BiH i generalni sekretar Harun Mahmutović, oglasio se i kadetski "zlatni" košarkaš, član zagrebačke Cedevite Džanan Musa.

Musa je predvodio našu kadetsku reprezentaciju koja je postala prvak Evrope. Do najsjajnije medalje su naši mladi reprezentativci stigli žestokom borbom, požrtvovanošću, vjerom i zajedništvom. Istom se Musa nada i u seniorskom timu i oko njega.

"Nama su itekako potrebni svi oni koji mogu donijeti dobro našoj košarci i sportu. U okruženju u kojem živimo mnogo toga ne ide lijepim tokom. Ako se nešto događa iz zatvorenih vrata, ne znači nužno da je prevara. Za ovu državu su mnogi, kao i ja, stavili obraz u stranu i ponos bosanski na prvo mjesto. Juka je u narednih deset godina potreban reprezentaciji jer je top klasa, a svima bi nam bila čast za tri ili četiri godine biti zajedno u kontekstu iskoraka našeg sporta i vrhunskih seniorskih rezultata. Ali, odlazak Haruna Mahmutovića neće donijeti ništa dobro. S tim čovjekom smo svi dobili priliku. Bilo je prethodnika, ali je on donio ono najljepše. U trenucima padova je bio taj koji je noćima obavljao razgovore s nama. Mahmutović nije gorbar, već borac za reprezentaciju BiH. Rješenje se može naći i svi možemo napraviti zajednički iskorak. Cijela javnost treba biti usmjerena na dobar kontinuitet, zajednički s čvrstim ciljevima. Za to nam je potreban Harun Mahmutović", napisao je Musa na svom profilu na Facebooku.

Podsjetimo, tenzije između Nurkića i KS BiH traju već duže vrijeme, a nakon posljednjih prepucavanja, Mahmutović je najavio da će se posvetiti isključivo uredskim poslovima.

Nurkić je u međuvremenu istakao da želi igrati za reprezentaciju BiH te da će prihvatiti poziv čim se oporavi od povrede. Dodao je da očekuje da njegov problem sa KS BiH riješi Upravni odbor.