Košarka
595

Džanan Musa: Svi iz reprezentacije stojimo iza Njegoša i svake njegove odluke

Piše: D. B.
Džanan Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Džanan Musa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Povodom već poznatog slučaja "Sikiraš" u kojem je bh. kadetski reprezentativac Njegoš Sikiraš odlučio da ne nastupi na Svjetskom prvenstvu zbog povrede i nedovoljne spremnosti, pa zaigrao za svoj klub Stellu, a potom doživio kritike pojedinih bh. medija, u njegovu odbranu stao je saigrač Džanan Musa.

Šikiraševu situaciju je danas putem Facebooka razjasnio njegov trener Dario Ćojić, a potom se putem iste društvene mreže oglasio i Musa.

"Samo da se nadovežem na priču vezanu za Njegoša. Mislim da su nebulozne priče ako kažemo da momak neće da igra za BiH, to su gluposti. Ja, kao i svi momci u reprezentaciji, stojim iza Njegoša i svake njegove odluke. Jedva čekamo da opet zaigra s nama", napisao je Musa.

Podsjetimo, Sikiraš je bio dio ekipe koja je prošle godine osvojila Evropsko košarkaško prvenstvo za kadete, a u srijedu je poželio sreću svojim saigračima na SP.

"Ovom prilikom želim da poželim sreću mojim momcima koji odlaze na Svjetsko prvenstvo. Žao mi je što nisam sa vama, ali ja ne sumnjam u vas. Jedan igrač ne čini tim. Siguran sam da će Josip sa Enesom i Admirom posložiti tim na najbolji način. Puno sreće na SP i ne vraćajte se bez medalje", napisao je Sikiraš na Facebooku.