Košarka
361

Dario Ćojić objasnio slučaj "Sikiraš": Njegoš nije spreman, smatra da ne može pomoći reprezentaciji BiH

Piše: D. B.
Njegoš Sikiraš
Njegoš Sikiraš
Nakon što je bh. košarkaš Njegoš Sikiraš otkazao svoj nastup na Svjetskom prvenstvu sa kadetskom reprezentacijom BiH žaleći se na povredu, a potom nastupio za talijansku Stellu, uslijedile su kritike pojedinih bh. medija. U odbranu mladog košarkaša stao je njegov trener Dario Čojić.

Čojić je u svom postu na Facebooku naveo da Sikiraš već dugo ima problema s povredom. Razočarenje razvojem situacije nije krio.

"Drago mi je što se mediji nakon dužeg vremena bave Njegošem Sikirašem. U ovoj zemlji se vrlo brzo sve zaboravlja. zaboravlja se da je Njegoš rizikovao karijeru da bi igrao na Evropskom prvenstvu za kadete, da je poslije prvenstva primao plazme, išao kod svih mogućih doktora te da nije sastavio cijeli trening ove sezone. Ove godine nije igrao ni juniorsku Euroligu ni prvenstvo. Trenirao je ponekad 20 posto treninga, a nekad nikako. Tada se mediji nisu bavili Njegošem", napisao je Čojić.

Također, objasnio je odluku mladog košarkaša da ne nastupi na nadolazećem SP.

"Njegoš je smatrao da ne može pomoći momcima i da nije maksimalno spreman, jer i sad u Stelli ne radi treninge maksimalno, ne radi više od 30 minuta. On uopće ne dominira u prvenstvu Italije, jer da je tako, dao bi svakome 40 poena. On je igrač Stelle i oni zahtijevaju da igra. Ja lično nisam za to, ali se on kao profesionalac povinovao zahtjevima kluba. Da li takav Njegoš treba reprezentaciji, da gleda treninge i ponekad trenira, da zauzima mjesto momcima koji treniraju 100 posto ili da se povrijedi?", stoji u Čojićevom postu.

Istakao je da će Sikiraš nastaviti igrati za BiH.

"Znam da će dobronamjerni ljudi razumjeti Njegoša. On će igrati za BiH, to znam sigurno, jedino ako ga novinari ne 'otjeraju' iz reprezentacije. Hvala KSBiH i trenerskom staffu U17 reprezentacije BiH na razumijevanju. Nadam se da će vrlo brzo doći vrijeme kad će Njegoš igrati za BiH na seniorskom prvenstvu Evrope", završio je Čojić.