Košarka
6

Duncan - Ginobili - Parker postali treći najbolji NBA trio u povijesti

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Tim Duncan, Manu Ginobili i Tony Parker postali su ove sedmice treći najbolji NBA trio u historiji najjače košarkaške lige na svijetu.

Na samom isteku meča, na asistenciju Ginobilija, Duncan je pogodio pobjednički šut protiv Atlante za 102-100 pobjedu svog San Antonija u noći s ponedjeljka na utorak.

Bila je to 469. zajednička pobjeda ovog sjajnog trojca čime su se popeli na vječnoj listi sve do trećeg mjesta. Ispred njih su ostali još samo, na prvom mjestu, igrači Bostona (Larry Bird, Kevin McHale i Robert Parish) sa čak 540 zajedničkih pobjeda, te trojac iz Los Angeles Lakersa (Magic Johnson, Michael Cooper i Kareem Abdul-Jabbar) sa 490 pobjeda.

Podsjetimo da je Tim Duncan u San Antonio došao 1997. godine, te je s trenerom Greggom Popovichem osvojio četiri NBA krune. Jedan prsten manje imaju Tony Parker (došao u Spurse 2001. godine), te Manu Ginobili (od 2002.).

No, San Antonio je i dalje itekako konkurentan, pa je tako prošle sezone imao na pladnju Miami, ali je na kraju izgubio sjajnu finalnu seriju s 4-3. I ovu su sezonu Spursi dobro otvorili, imaju omjer 15-3 poslije osamnaest utakmica.