Euroliga
25

Dončić isključen u pobjedi Reala, trijumfi Panathinaikosa i Žalgirisa

Piše: E. B.
Real Madrid - Valencia (Foto: EPA-EFE)
Današnjim susretima nastavljeno je 13. kolo Eurolige, a u centru zbivanja bio je duel u Madridu između Reala i Valencije.

Real je slavio rezultatom 91:71, a susret je obilježio Luka Dončić i to ne po dobrom.

Mladi as Kraljeva je isključen nakon samo sedam minuta na parketu. Najprije je napravio namjernu ličnu grešku kada je laktom udario centra gostiju Pleissa pri tom mu raskrvarivši lice, a nedugo zatim se posvađao sa Vivesom, zbog čega ga je sunarodnjak sudija Javor isključio sa utakmice.

No, i pored toga Real je uspio slaviti na krilima Campazza (14), dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Dubljević (18).

Pobjede su zabilježili i Panathinaikos i Žalgiris.

Panathinaikos je i bez Calathesa uspio doći do pobjede nad Maccabijem rezultatom 89:76. Rivers i Gist su ubacili po 15 poena za Grke, dok je izraelski tim predvodio Cole sa 14 poena.

Susret su obilježili i domaći navijači koji su na tribinama razvili parolu "Sloboda Palestini" ("Freedom to Palestine"), zbog čega će Euroliga sigurno kazniti PAO.

Žalgiris je savladao Bamberg rezultatom 88:84. Litvansku ekipu je do pobjede vodio Milaknis sa 20 poena, dok je u redovima gostiju Wright ubacio 22 poena.

Tabela: