Zanimljiva priča
19

Đorđević: Izvrijeđao sam Dražena, psovao ga i izgubio mjesto u reprezentaciji

K. H.
Aleksandar Đorđević (Foto: EPA-EFE)
Aleksandar Đorđević (Foto: EPA-EFE)
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević u razgovoru za srbijanske medije prisjetio se sukoba s legendarnim Draženom Petrovićem tokom utakmice između Cibone i Partizana zbog kojeg više nikada nije dobio poziv u reprezentaciju Jugoslavije.

Đorđević je razgovor počeo objašnjenjem šta se dešavalo u tom meču, a on je rekao da je utakmica bila vrlo oštra i da je u svakom trenutku pokušavao udarati protivničke igrače.

"Nisu oni mene tukli, ja sam probao njih tući. Ne znam jesam li uspio ili ne. Izgubili smo taj meč poslije dva produžetka, a Dražen je ispao u jednom od njih zbog pet ličnih grešaka. Poslije utakmice mi se unio u lice i rekao: 'A ti, mali, zapamtit ćeš kad ćeš igrati u reprezentaciji! Nikad više!'. Okrenuo se i otišao, a ja sam krenuo za njim, psovao ga, vrijeđao, svi ljudi koji su bili blizu držali su me", kazao je selektor reprezentacije Srbije.

Nakon toga, on je otkrio da zaista poslije toga nikada nije dobio poziv u reprezentaciju i da ne zna da li je to razlog.

"Je li to zbog toga ili nečeg drugog, ne znam, ali to se dogodilo. Nije bila ugodna situacija iako smo imali odličan odnos. Je li to zbog hrabrosti nas klinaca, koji smo se usudili napasti moćnu Cibonu u to vrijeme, njega na toj poziciji, njegovog brata koji je isto bio u reprezentaciji, nemam pojma. Ali to je istina", zaključio je Đorđević u razgovoru za Kurir.

Đorđević je u ponedjeljak proslavio 52. rođendan, a javnost u Srbiji ima velika očekivanja od njihove košarkaške reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kini, gdje će Đorđević zajedno sa ostatkom stručnog štaba i igračima pokušati pokiriti SAD-e i osvojiti svjetsko zlato.