Otišao iz Kingsa
9

Divac nakon ostavke: Vidjet ćete da nisam pogriješio što nisam birao Dončića

N. K.
Vlade Divac (Foto: EPA-EFE)
Vlade Divac (Foto: EPA-EFE)
Legendarni srbijanski košarkaš Vlade Divac podnio je ostavku na poziciju generalnog menadžera Sacramento Kingsa nakon nuspjeha u sezoni, a nakon donesene odluke govorio je o onome što mu najviše zamjeraju - Luki Dončiću.

Naime, mnogi Divcu kao najveću grešku u mandatu na čelu Kingsa navode odluku da ne izabere Luku Dončića na draftu 2018. godine budući da je drugim pickom tada izabrao Marvina Bagleyja.

"To je bila moja odluka. I dalje vjerujem da su Marvinove mogućnosti veće. Trebalo mi je vremena da to dokažem. Vidjet ćete, Marvin će svima dokazati da griješe. Problem je što u ovoj ligi ljudi nisu strpljivi, žele rezultate odmah", rekao je Divac.

Dončić je već s 20 godina postao jedan od najboljih košarkaša lige, dok se krilni centar Bagley pokazao kao promašaj kakvi su se znali događati u prošlosti u NBA ligi

Bagley je zbog problema s povredama odigrao samo 75 utakmica i tek je 10 puta započeo meč u početnoj petorci s prosjekom od 14,8 poena, dok je Dončić prošle sezone bio rookie godine.

Inače, Vlade je bio glavni menadžer Kingsa od 2015. godine, a u Sacramentu je i igrao od 1998. do 2004. godine.