Dino Konaković odgovorio Nurkiću: Između Jusufa i Haruna, birao bih Haruna!

Piše: O. T./Klix.ba
27.11.2015. u 16:45
180
158
Dino Konaković odgovorio Nurkiću: Između Jusufa i Haruna, birao bih Haruna!
180
1/4 Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
2/4 Poruke koje je Konaković slao Nurkiću.
3/4 Poruke koje je Konaković slao Nurkiću.
4/4 Poruke koje je Konaković slao Nurkiću.
Nakon što je Jusuf Nurkić poslao javno pismo Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine gdje traži odlazak predsjednika Saveza Dine Konakovića, generalnog sekretara Haruna Mahmutovića i direktora reprezentacije Igora Stojanovića, oglasio se Dino Konaković preko svog Facebook profila.
Objavu Dine Konakovića prenosimo u cijelosti.

"Danas opet telefoni zvone zbog teme za koju sam mislio, nadao se, da je završena. Jusuf Nurkić.

Timski sportovi ne trpe takvu vrstu nediscipline i nije korektno prema ostalim igračima tolerisati takav odnos pojedinca. Savez je reagovao i upoznao javnost.
Čak su i igrači, svi do jednog, napisali i objavili šta misle o svemu.

To Jusuf Nurkić i njegov menadžer Enes Trnovčević, onaj isti koji je iz BiH odveo u Sloveniju Begića, Preldžića, Omića, Rizvića i još neke klince da igraju za druge reprezentacije, zovu medijskom hajkom.

Sjećam se ushićenja Haruna Mahmutovica kad je otkrio da u Sloveniji postoji Jusuf i kad je odjurio da pokuša da ga vrati pod okrilje bh. zastave. Posebno se sjećam ushićenja kad je u tome uspio. Sjećam se kako se sa trenerima svađao da ga drže na pripremama mlađih selekcija dok se oporavlja od povreda i dok skida kilograme.

Sjećam se kad je išao u Cedevitu da se svađa i traži da ga posude negdje da igra, sjećam se radosti kad je počeo da igra za Zadar, razgovora Harunovih sa Repešom kad se vratio u Cedevitu o statusu Jusufa Nurkića.

Posebno se sjećam Haruna kad se Jusuf ni njemu nije javljao nakon što je napustio pripreme. U nekom od razgovora za medije sam rekao pred EP u Francuskoj da bih sa zadovoljstvom dao ostavku na mjesto predsjednika KSBiH ako bi to značilo povratak Nurkića u nacionalni tim, jer je sigurno on mnogo bitniji timu od mene.

Kad bi morao odlučivati između Haruna i Jusufa, ni tu ne bih imao dilemu, kao ni većina igrača sa kojim sam razgovarao. Birao bih Haruna! Čovjeka koji je najstrastveniji sportski radnik u BiH, koji je motor svih ovih uspjeha reprezentacija.

BiH je među četiri najbolje u Evropi do 18 godina, prvak je Evrope do 16 godina i iduće godine je učesnik Svjetskog prvenstva kao jedna od ekipa kojoj se prognozira borba za medalju!

Sutra je redovna Skupština KSBiH i ja od sutra nisam više predsjednik KSBiH, ističe mi mandat. Zbog obaveza vjerovatno neću ostati ni u Upravnom odboru KSBiH.

Nastavit ću svim silama pomagati sve reprezentacije, Kanton Sarajevo je jedan od najvećih finansijera Saveza, biće mi sad još lakše.

Biću presretan ako Jusuf Nurkic ipak odluči da igra za zemlju u kojoj se rodio.
Biću nesretan ako ovakav njegov odnos demotiviše Haruna Mahmutovića i odvoji ga od Saveza.

Nadam se da nove generacije, Musa, Sikiraš, Atić, Čampara, Buza, Gegić, Glogovac, Vrabac, Penava, Manjgafić, Mutić, Janković, Ćerkezović, Aleksić, Antunović, Durmo, Nedim Đedovic, Hadžić i ostali neće nikad kalkulisati kad je u pitanju dres jedine nam domovine!

P.S. Nakon što je otišao sa priprema, napisao sam poruke Nurkiću u inbox na Facebooku, i tako sam pokušao stupiti u kontakt sa njim. Blokirao me ubrzo. Nakon nekoliko mjeseci sam opet pokušao sa svog drugog profila. Nikad nije odgovorio", stoji u statusu predsjednika KSBiH i premijera Kantona Sarajevo Dine Konakovića.


Komentari (158)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: