NBA liga
51

Denver pregazio Cleveland, Jokić upisao rođendanski triple-double

N. K.
Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su u Clevelandu ekipu Cavaliersa rezultatom 120:103 pa su tako prekinuli seriju loših rezultata u posljednje vrijeme.

Meč je bio u znaku srbijanskog košarkaša Nikole Jokića koji je sinoć proslavio rođendan, potom dobio pozivnicu za učešće na All-Staru, a onda se svojim vjernim navijačima odužio dobrom partijom.

Došao je do svog 48. triple-doublea u NBA karijeri sa 16 poena, 12 skokova i 10 asistencija, ali ga je u potpunosti zasjenio nevjerovatni Jamal Murray koji je izjednačio svoj rekord karijere u NBA ligi postigavši 50 poena.

Murray je postao prvi košarkaš u historiji NBA lige koji je postigao 50 ili više poena, a istovremeno imao preko 80 procenta na šutu za tri poena i iz igre (84 posto).

Inače, pitanje pobjednika gotovo da se nije dovodilo u obzir, a Nuggetsi su prvi put od 2006. godine imali dva igrača koja su postigla 20 ili više poena za jedno poluvreme (Murray i Michael Porter Jr.).

Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti sjajnu partiju Giannisa Antetokounmpa koji je sinoć za svoj Milwaukee protiv Oklahome (98:85) došao do 29 poena uz čak 19 skokova i osam asistencija.

Tabela: