Maksimalan ugovor
67

Denver Nuggetsi prelomili: Nikola Jokić dobija 146,5 miliona dolara

Klix.ba
Nikola Jokić (Foto: AFP)
Nikola Jokić (Foto: AFP)
Denver Nuggetsi su odlučili iskoristiti opciju da ovog ljeta učine srbijanskog košarkaša Nikolu Jokića ograničenim slobodnim agentom, a onda mu ponude maksimalan ugovor.

Nuggetsi tako neće iskoristiti "timsku opciju" iz ruki ugovora kojom bi Jokić odigrao i sljedeću sezonu za 1,6 miliona dolara, a onda postao neograničen slobodni agent.

Ova opcija će im omogućiti da već sada "vežu" Jokića maksimalnim petogodišnjim ugovorom vrijednim 146,5 miliona dolara, prenose američki mediji.

Nuggetsi su, dozvolivši Jokiću da postane ograničen slobodni agent, pokazali dobru volju prema srbijanskom košarkašu, jer su mogli da ga plate samo 1,6 miliona naredne sezone.

Ujedno su i izbjegli mogućnost da on sljedećeg ljeta izabere ponudu nekog drugog tima, jer u ovom slučaju tim iz Denvera može izjednačiti svaku koju dobije.

Jokić se u protekle tri sezone istakao kao jedan od najboljih centara lige, a prošle je prosječno bilježio 18,5 poena uz 10,7 skokova, 6,1 asistencija i 1,2 ukradene lopte za 32,5 minuta po meču na 75 utakmica.