NBA play-off
47

Denver na krilima fenomenalnog Jokića vratio i drugi break zaostatka protiv Minnesote

H. H.
Jokić je postigao 35 poena (Foto: EPA-EFE)
Jokić je postigao 35 poena (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su kao gosti ekipu Minnesota Timberwolvesa rezultatom 115:107 i poravnali su rezultat u seriji na 2:2.

Aktuelni prvaci su tako vratili dvostruki break zaostatka, a ponovo ih je predvodio fenomenalni Nikola Jokić sa 35 poena te po sedam skokova i asistencija, od čega je čak 16 u posljednjoj četvrtini.

Pomogao mu je Aaron Gordon koji je postigao 27 poena uz fenomenalan šut 11/12, dok je Jamal Murray postigao 12 od svojih 19 poena u trećoj četvrtini.

Anthony Edwards je postigao 44 poena u još jednom spektakularnom nastupu za Minnesotu, ali Timberwolvesi su poraženi drugi put za redom kod kuće i izgubili su prednost domaćeg terena.

Serija se tako vraća u Denver, a peta utakmica je na programu u srijedu ujutro.

Tyrese Haliburton postigao je 20 poena, TJ McConnell je dodao 15 poena i 10 asistencija, a Indiana Pacersi su na svom parketu nadigrali New York Knickse sa 121:89 i izjednačili polufinalnu seriju Istočne konferencije na 2:2.

Haliburton je također imao šest skokova, pet asistencija i četiri trojke, a Pacersi su u jednom momentu imali čak 43 poena prednosti i ostvarili su jednu od najlakših pobjeda ikada u play-offu.

Knicksi su imali trojicu dvocifrenih igrača. Alec Burks je završio sa 20, Jalen Brunson je postigao 18, a Deuce McBride je poastigao 16 poena.