Šta će odlučiti?
9

Denver na draftu ima priliku dovesti još jednog košarkaša iz Srbije, već povezuju s Jokićem

S. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon završetka NBA sezone sve oči košarkaškog svijeta bit će uprte u NBA draft koji će biti održan u noći između četvrtka i petka u New Yorku.

Prva zvijezda i najvjerovatniji prvi pik ovogodišnjeg drafta će biti "francusko čudo" Victor Wembanyama (19), a osim njega spominju se i još neka zanimljiva imena.

Među njima je i srbijanski košarkaš Tristan Vukčević, trenutno član Partizana, a za kojeg se nagađa da će ga odabrati Denver Nuggetsi.

NBA prvaci imaju pravo na 37. i 40. pika, a u određenim kombinacijama i trejdovaima, mogli bi i nešto ranije da dođu u mogućnost da biraju.

Američki mediji tvrde da bi upravo Tristan, kojeg su zbog prezimena već prozvali "The Vooker", mogao da bude talenat za kojeg se nadaju da neće proći nezapaženo tokom reklama za hranu, kao što je to bio slučaj sa Jokićem.

Za Tristana ističu da je sirov poput "ostrige" i da je isti takav bio i aktuelni MVP finala NBA lige prije dolaska u ekipu iz Kolorada.

Mediji dodaju da bi tim koji s klupe predvodi Michael Malone mogao ponovo da rizikuje s još jednim košarkašem iz Srbije i da mu se to ponovo isplati.