Poraz u prvom kolu
5

Damjanović: Vršac je talentovana ekipa koja je zasluženo slavila

FENA
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Košarkaši Bosne Royal večeras su u glavnom gradu BiH poraženi od Vršca rezultatom 84:77 u prvom kolu regionalne ABA 2 lige.

Studenti su tokom čitavog meča bili u rezultatskom zaostatku, a u zadnjoj četvrtini su gostima zadali mnogo muka sjajnom serijom, međutim na kraju su ipak poraženi.

Nakon susreta, trener Bosne Aleksandar Damjanović čestitao je gostima na zasluženoj pobjedi, dodavši da su njegovi igrači imali problema u odbrambenom skoku, koji ih je koštao u prvom poluvremenu.

"Rezultat smo neprestano jurili, bilo je nekoliko otvorenih šuteva koje smo trebali ubaciti, ipak nam je skok nanio mnogo štete, ali to ne umanjuje pobjedu Vršca", rekao je Damjanović.

Smatra da njegov tim nije bio napadački raspoložen, što je umnogome utjecalo na poraz u prvom kolu regionalne ABA 2 lige.

"Najveća je odgovornost na meni. Bili smo motivisani da dođemo do prve pobjede, međutim šta je tu je, ja na poraze gledam tako da izvučemo neke pouke i greške ne ponavljamo. Vršac je uigranije djelovao i talentovana su ekipa, sa sjajnim trenerom", zaključio je trener Bosne.